Asociatia SOS Satele Copiilor Romania a finalizat proiectul “Reabilitarea si modernizarea spatiilor sanitare din cadrul infrastructurii de servicii sociale SOS Satul Copiilor Cisnadie, judetul Sibiu”.
Realizarea lucrarilor de reparatii capitale, amenajari si dotari a spatiilor sanitare a contribuit la cresterea calitatii serviciilor sociale prin asigurarea unui mediu igienic si sigur celor 68 de copii gazduiti in cele 12 case familiale, precum si celor 12 mame sociale si 9 asistente familiale care ingrijesc copiii beneficiari.
De aceasta investitie vor beneficia si urmatoarele generatii de copii ce vor fi crescuti in SOS Satul Copiilor Cisnadie. De asemenea, aceste lucrari reprezinta si masuri de protectie a mediului prin posibilitatea utilizarii mai judicioase a resurselor de apa si gaze naturale, precum si prin scaderea nivelului de poluare datorita utilizarii unei cantitati mai mici de produse chimice pentru intretinerea spatiilor sanitare renovate.
“Reabilitarea si amenajarea spatiilor sanitare din cele 12 case familiale din cadrul SOS Satul Copiilor Cisnadie era necesara pentru ca numai in acest fel puteam prelungi durata de viata a cladirilor (date in folosinta in 1993) ceea ce inseamna implicit si asigurarea bunei functionari – pe termen lung – a serviciilor cu componenta de gazduire oferite de organizatia noastra. Serviciile oferite de organizatia noastra au fost si sunt in continuare o alternativa pentru centrele de plasament, datorita specificului ingrijirii de tip familial. Imbunatatirea conditiilor de ingrijire pentru copii reprezinta o prioritate atat pentru SOS Satele Copiilor Romania cat si pentru institutiile publice responsabile”, a declarat Mirela Carmen Lavric – Director General, SOS Satele Copiilor Romania.
Finantarea obtinuta pentru acest proiect reprezinta un prim pas pe care ca l-am parcurs in demersul nostru de a deveni un partener de incredere, capabil sa implementeze cu succes proiecte finantate de la bugetul de stat, in contextul economico – social actual”, a mai precizat Lavric.
Valoarea contractului de finantare a fost de peste 287.000 lei, iar finantarea nerambursabila a fost acordata Asociatiei SOS Satele Copiilor Romania de la bugetul de stat. Lucrarile de reabilitare si modernizare a spatiilor sanitare au fost realizate in perioada septembrie 2013 – aprilie 2014. (A.D.).